TERÀPIES

REFLEXOLOGIA · REIKI · QUIROMASSATGE · OSTEOPATIA

 

REFLEXOLOGIA

La Reflexologia d’òrgans treballa des dels punts reflexes d’aquests als peus, mans i abdomen per tal d’equilibrar-los i autoregular-los, tant als òrgans com als seus meridians corresponents. D’aquesta manera estimulem també la capacitat autocurativa que té el nostre cos i aconseguim un correcte funcionament dels òrgans i una bona circulació de l’energia pels meridians, equilibrant tot l’organisme en general.
Aquesta tècnica treballa a través d’un massatge amb pressió als punts reflexes de tot l’organisme i els seus sistemes. Així, podem equilibrar el sistema muscular, ossi i nerviós, l’aparell digestiu, respiratori, uro-genital, el sistema endocrí i el circulatori.
Acabem la sessió amb un massatge reflex dels xakres, completant així la teràpia treballant a nivell energètic, de manera que la persona surt relaxada i amb un profund benestar.

REIKI

El Reiki és una teràpia energètica reconeguda per l’OMS i que s’aplica a molts hospitals dels Estats Units i Anglaterra.
Rei significa Energia de l’univers i Ki significa Energia de la vida, que li dóna forma. O sigui que la traducció de la paraula Reiki és Energia universal de la Vida.
Quan, per motius interns i/o externs, s’impedeix que el Ki flueixi correctament, apareixen bloqueigs i trastorns que fan que la persona es posi malalta. El Reiki permet reconduir l’energia Ki al seu flux correcte, ajudant i acompanyant els processos de curació. La transmissió de l’energia Reiki s’efectua mitjançant la imposició de mans i té efecte als plans físic, emocional, mental i espiritual. Aquesta energia és neutra i actua sempre, independentment de qualsevol tipus de creença, religió, professió, edat i experiència. Està obert a totes les persones.

QUIROMASSATGE

A les zones sobrecarregades o contracturades, es produeix una falta d’irrigació sanguínia que és precisament la que manté la contractura.
El massatge afavoreix la capil·larització i la micro-circulació a totes les parts del múscul, nodrint-lo i permetent que recuperi el seu equilibri; també desfà les adherències que es produeixen entre les diferents capes musculars.
El seu efecte mecànic afavoreix la recuperació de l’elasticitat als músculs escurçats (sobreutilitzats) i tonifica els que estan atrofiats a causa d’un ús poc freqüent.
El massatge té, a més, efectes analgèsics en zones adolorides i ajuda a eliminar productes residuals del nostre organisme, com l’àcid làctic.
És també un bon recuperador de la fatiga muscular després de l’esport, ja que ajuda el múscul a recuperar-se abans.
Així, el massatge relaxa, alleugereix el dolor, afavoreix la micro-circulació, millora l’elasticitat…
És un perfecte recuperador de l’equilibri del sistema muscular, per això, el cos ho demana: ho necessita. A més a més també té beneficis a nivell mental i emocional, ja que no només relaxa la musculatura sinó també tot el sistema nerviós, deixant-nos en un estat de calma i benestar que la nostra ment també necessita. Utilitats del quiromassatge:

  • Restaurar la irrigació sanguínia
  • Flexibilitzar els músculs
  • Calmar el dolor
  • Relaxar el sistema nerviós
  • Alliberar tensions (estrès – fatiga mental)
  • Recuperar el to muscular normal després de l’esport.
  • Relaxar la musculatura i alliberar-ne les tensions acumulades, tant si ja són com a contractures com si no.

OSTEOPATIA

L’osteopatia utilitza un conjunt de tècniques manuals (massatge, pressions,
estiraments, mobilitzacions,…) per destensar, desbloquejar i alliberar les
parts que estan més quietes del cos. Aquest es contempla com una unitat
d’estructures connectades entre sí que es mouen i relacionen entre elles.
Cada estructura té el seu moviment natural i l’alteració d’aquest pot alterar
la resta del cos.
Mitjançant tècniques d’escolta i l’observació del moviment es poden
detectar les zones més tenses o amb menys moviment i rebaixar-ne la
tensió o donar-los mobilitat.
Des d’aquestes premisses es fan servir les diferents tècniques per tal de
que la relació entre les diferents estructures millori.